AMZ CENTER VARNE VOŽNJE VRANSKO

Člani Društva upokojencev Zagorje ob Savi smo obiskali najsodobnejši center varne vožnje na Vranskem. Z avtobusne postaje Zagorje ob Savi se nas je peljalo kar šestnajst prostovoljcev, ki so v začetku šolskega leta varovali šolarje ” Na poti v šolo in nazaj”.
Ker je bila skupina večja od deset, smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je odšla na trening varne vožnje na poligonu, druga skupina pa je odšla v poslovno stavbo, v kateri so tri učilnice. Učilnice so opremljene z vsemi potrebnimi pripomočki. Inštruktor nam je predstavil nova prometna pravila in novosti v cestni infrastrukturi. Prikaz varne vožnje v krožišču in križišču ter vključevanje na avtocesto.
Naši udeleženci so ob zanimivi predstavitvi vsega tega, postavljali mnoga vprašanja. Udeleženci smo na Vranskem prvič spoznali obnašanje vozila v situacijah, kot je kontroliran nivo vode na delu vozišča ali celotnem vozišču.
Bilo je zelo poučno in zanimivo, zato si želimo v bodoče več takih predstavitev, ki so jih predali strokovni in izkušeni inštruktorji.
Ob končani izvedbi tega tečaja se je predsednik lepo zahvalil organizatorjem ob pridobitvi s področja prometne varnosti z željo, da se taka strokovna predavanja varne vožnje še v bodoče izvajajo v dobro vseh udeležencev v prometu.